بسم الله الرحمن الرحیم

هنوز آوای تاریخ از فراسوی زمان به گوش می‌رسد، آن هنگام که پرتو علم و هنر از این بوم و بر ، بر جهان می تابید. به گواهی تاریخ میراث ایرانی در تمدن اسلامی نمودی بارز دارد. در دوران طلایی تمدن اسلامی،  ابوریحان ها و ابن سینا ها از دنیای اسلام در حال تولید علم در دنیا بودند که آثارشان پس از قرن ها همچنان پرتو افکن و مورد توجه جامعه علمی جهانی است. برخی آثار پژوهشی اروپاییان نیز چگونگی شاگردی اروپا در مکتب اسلام را توضیح میدهد (هونکه ،۱۳۸۹)  که چگونه با استفاده از دانش و فلسفه مسلمین، تمدنی پر زرق و برق را به وجود آوردند . اما امروز تضاد های تمدن غربی خود را نشان داده است و به فرمایش رهبر انقلاب اکنون نوبت ماست که با همت خود پایه ریز تمدن نوین اسلامی باشیم. آنجا که رهبر فرزانه از آرزوی خویش سخن می راند که تا ۵۰ سال آینده،  کشور به جایی برسد که هر کس در دنیا بخواهد مرزهای جدید علم را به دست بیاورد مجبور باشد زبان فارسی یاد بگیرد( بیانات در دیدار معلمان و فرهنگیان ۹۸/۲/۱۱) و شرط آن را تربیت انسان های شجاع ،دانا، توانا، خردورز، پارسا ،پاکدامن، کارآمد، مبتکر، اهل اقدام و..‌. می داند که پایه ریز تمدن نوین اسلامی هستند، به واقع می توان نتیجه گرفت که موتور پیشران این حرکت عظیم، دانشگاه معلم پرور فرهنگیان است که با پرورش معلم تمدن ساز در راستای ایجاد تمدن نوین اسلامی و تحقق این آرزوی والا نقش آفرینی نماید.

ما شنیدیم و خودی آراستیم         در پی این آرزو برخاستیم

همایش" بیانیه گام دوم ،نقش دانشگاه فرهنگیان در ایجاد تمدن نوین اسلامی" بر آن است تا با محوریت بیانیه گام دوم  که نقشه راه تمدن سازی است،  حیطه های نقش آفرینی دانشگاه را در فرایند تمدن سازی مورد واکاوی و بررسی قرار دهد تا مفاد بلند بیانیه ترجمان تخصصی خود را پیدا کند و مشخصاً اهداف ذیل را دنبال می‌ نماییم:

-گفتمان سازی در نظام تربیت معلم همسو با بیانیه گام دوم

- عمل به بیانیه با تدوین راهبرد های تخصصی و راهکارهای عملیاتی منطبق با ماموریت های دانشگاه فرهنگیان

- ایجاد تحول در اندیشه ، برنامه‌ها و محتوای دروس با چشم انداز تمدن سازی نوین اسلامی

از همه اندیشمندان و صاحبنظران حوزوی و دانشگاهی و تمامی آنان که دغدغه ی نسل فردا را دارند و آرزومند ترقی و پیشرفت ایران عزیز اسلامی هستند، یاری می‌طلبیم تا با نظرات و پژوهش‌های ارزنده خویش همراه ما در این مسیر باشند. اعتقاد راسخ داریم که:

هرکجا عشق آید و ساکن شود        هرچه ناممکن بود ممکن شود

به امید آنکه از زمینه سازان ظهور خورشید ولایت عظمی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) باشیم ان شاءالله.

و من الله توفیق

دکتر معصومه مقیمی